Wensen en uitstraling
De keuze in sierbestrating, tegels of opsluitbanden hebben invloed op het totaalplaatje. Waaltjes en trommelstenen geven een authentieke uitstraling. Gaat u voor de moderne look? Dan zijn keramische tegels of betonklinkers een goede keuze. Wij adviseren welke materialen het meest geschikt zijn voor uw project. Wij focussen ons op het bestraten zelf. Want ook de manier waarop het terrein bestraat is, heeft veel invloed. Zo geeft bestrating gelegd in een visgraatverband een hele andere uitstraling dan wanneer dit in elleboogverband gelegd is.
Samen kijken we naar uw wensen, de gewenste uitstraling en de belasting die de bestrating moet kunnen ondergaan. Met uw wensen en ons advies komen we tot een goed doordacht bestratings-plan. We kunnen u ook in contact brengen met bestratingleveranciers waar wij vaak mee werken. We gaan te werk volgens onderstaande stappen:
- U neemt contact met ons op
- Steven komt langs voor een gesprek
- U ontvangt een offerte
- We bepalen de planning
- Van den Tillaart voert het project uit
Grote en kleine projecten
Wij bestraten sinds onze start in 2006. We begonnen met veel projecten voor particulieren. Met name in Zijtaart, Veghel, Erp en andere dorpen in gemeente Meierijstad. Nu, ruim 14 jaar later, bestraten we nog altijd graag particuliere projecten. De afgelopen jaren hebben we echter ook grotere projecten aan ons portfolio mogen toevoegen. Denk hierbij aan bedrijventerreinen en zelfs hele nieuwe woonwijken. Enkele plaatsen waar we deze grote projecten hebben gerealiseerd zijn:
- Veldhoven
- Den Bosch
- Empel
- Beek en Donk
- Brakel
- Venlo
- Nuenen
Vacuüm unit
Wij beschikken over een eigen vacuümsysteem unit. Hierdoor kunnen we objecten (ver)plaatsen waar geen hijsvoorziening aan zit. Denk hierbij aan betonelementen, traptredes of keerwanden. Deze zware voorwerpen komen vaak voor bij bestratingsprojecten, maar hier zit geen gat of hijsoog aan. Dankzij de vacuümunit kunnen we snel leggen met een lage kans dat je materiaal beschadigd.
Normaal gesproken moet er dan een externe partij worden ingeschakeld om bijvoorbeeld zware tegels voor rondom het zwembad toch te kunnen verplaatsen. Doordat wij deze unit in bezit hebben, spaart u huurkosten uit. Een ander voordeel is dat u niet verantwoordelijk bent voor het ophalen en terugbrengen van het apparaat.
Groene aanslag op bestrating
Wellicht herkent u het wel: die groene aanslag op uw bestrating blijft maar terugkomen. Hierdoor ziet uw oprit en achtertuin er minder fris uit dan u zou willen. U heeft al van alles geprobeerd, maar zonder succes. De kans is groot dat er een zandsoort onder uw bestrating ligt die niet geschikt is voor bestrating.
Er zijn veel verschillende soorten zand. Maar ieder zandtype heeft andere eigenschappen. Onder straatwerk hoort straatzand te liggen. Wat we regelmatig tegenkomen bij bestratingsprojecten die we in de regio Veghel, Eindhoven en Den Bosch doen, is dat er geel ophoogzand gebruikt is. Dit is iets goedkoper dan straatzand en lijkt in eerste instantie een goed alternatief. Maar dit bouwzand is niet geschikt om te gebruiken onder uw bestrating en zal vervangen moeten worden om van die groene aanslag af te komen.
Maar hoe draagt dit gele zand bij aan de groene aanslag? Dat zit zo: er valt regelmatig regenwater op uw bestrating. Dit is zuur water. Dit loopt over de bestrating en door de ruimte tussen de klinkers naar beneden. Omdat dit bouwzand leemhoudend is, houdt het vocht vast. De volgende regenbui komt al voordat dit vocht is opgedroogd. Het vocht concentreert zich onder uw bestrating en ‘bloeit uit’. Dus doordat het vocht niet weg kan, wordt uw bestrating groen.
Straatzand of metselzand draineert veel beter. Door dit te vervangen is het probleem opgelost. Dit is een veelvoorkomend probleem dat we vaak zien bij particulieren die zelf aan de slag gaan zonder eerst bij een ervaren stratenmaker informatie in te winnen.
Wilt u iets bestraat hebben en wilt u ons advies? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.